Намери своя имот
площ

-

Новини

Think green

Начало / За нас / Новини

Втори етап от инициативата за обновяване на Докторската градина
24 March 2003

14 март 2003 г. В центъра на столицата се състоя тържественото откриване на обновения и възстановен Докторски паметник, който е поредния етап от  инициативата по опазването и възвръщането първоначалния облик на парка.

Pic1-New. Click to enlarge image. Pic3-New. Click to enlarge image.

На събитието присъстваха представители на дипломатически мисии (Хърватска, Египет, Бразилия, Сърбия и Черна гора, САЩ, Русия, Финландия, Албания, Испания, Франция),  корпоративни структури (Allied Pickfords, Нестле-София, Седия ООД, Air Via, US Meds, British Council, Международна банка за търговия и развитие АД, The Sofia Echo), както и много граждани.
Кметът на София г-н Стефан Софиянски, извънредните и пълномощни посланици на САЩ и Руската федерация – Н.Пр. Джеймс Пардю и Н.Пр. Владимир Титов и управителят на АДИС ЕООД   – г-н Деян Кавръков  символично засадиха дръвче в парка, с което положиха началото на втория етап от инициативата по възстановяване на Докторската градина.

Pic2-New. Click to enlarge image.

“Това, което обединява хората от клуб “Приятели на Докторската градина” и доброволците от квартала е, че те не чакат нещата да им се случват, а поемат инициативата в свои ръце.” каза Деян Кавръков .
Докторският паметник е един от историческите символи на столицата, построен в чест на загиналите медици с военни чинове по време на Руско-турската освободителна война. Възстановителните работи са извършени с доброволни дарения на инициативния комитет на “Приятели на Докторската градина”, дипломатически мисии, фирми и граждани.

Share and Enjoy:
  • del.icio.us
  • Facebook
  • MySpace
  • StumbleUpon
  • Twitter
  • Ttechnorati

Абонамент е-оферти: